Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Buurtloket Dobbepunt opent 19 februari

Publicatiedatum: 15-02-2018

Woont u in de Dobbebuurt? Dan kunt u vanaf maandag met al uw vragen over onderhoud en de aanpak van de woningen terecht in het Dobbepunt.

We zijn nu nog druk bezig om het buurtpunt in te richten, maar maandag om 11 uur gaan we echt open. Bewoners van de Dobbebuurt en van de complexen aan de overkant van de Vlugtlaan (bekend als gebied Burgemeester Fockstraat e.o.) zijn van harte welkom voor een kopje koffie.

U vindt het buurtpunt op de Burgemeester de Vlugtlaan 43 in Amsterdam Nieuw-West. En u kunt hier van maandag tot vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur langskomen.

Hoe werkt het?

De eerste tijd zijn we er van 9.00 tot 13.00 uur, dan kijken we waar bewoners behoefte aan hebben en bepalen we wat daarna nodig is. De woningen moeten nodig gerenoveerd worden. Bewoners hebben aangegeven dat ze niet tevreden zijn over het onderhoud en dat Rochdale moeilijk toegankelijk is voor klachten. Met een buurtpunt maken we het voor  bewoners makkelijker, laagdrempeliger om met ons in gesprek te gaan. Ze kunnen er terecht met al hun vragen over onderhoud, de aanpak van de woningen en over een tijdje ook met vragen over de leefbaarheid.

Wie vindt u er?

Er is een vaste vakman voor de buurt die met de reparatieaanvragen en klachten aan de slag gaat. Er is een medewerker van Rochdale die bewoners kan vertellen over de aanpak van de woningen. En over een tijdje volgen ook de wijkbeheerder en de medewerker participatie om bewoners te woord staan.

Uitwerken plannen

Rochdale gaat de Dobbebuurt opknappen. We hebben bewoners tijdens de bijeenkomst op 16 januari beloofd om half maart met een concreet plan van aanpak voor alle (vijf) woonblokken te komen. Op dit moment werken we de plannen uit. Eind maart is er een bewonersbijeenkomst waarvoor bewoners volgende week een persoonlijke uitnodiging krijgen.