Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

BuurtTeams in Poelenburg; zichtbare verbeteringen

Publicatiedatum: 20-10-2020

Sinds oktober 2018 werkt Rochdale samen met BuurtTeams in Poelenburg, Zaandam. Bijna twee jaar later blikken we terug op deze succesvolle samenwerking.

In Poelenburg bestaan de BuurtTeams uit actieve bewoners die hart hebben voor hun buurt. Zij zetten zich vrijwillig in voor een leefbare wijk samen met andere bewoners en de wijkbeheerder in Poelenburg. Ze lopen rond in de wijk, doen meldingen en spreken met bewoners. Vaak voor een sociaal praatje, een oproep om zelf iets te melden of advies op het gebied van ongewenst gedrag. 

Schone woonomgeving

De BuurtTeams zijn de oren en ogen van Rochdale in Poelenburg. Naast het rondlopen en het onderhouden van het buurtcontact zetten de BuurtTeams zich in voor sociale activiteiten. Bijvoorbeeld een regelmatige prikactie voor kinderen. Spelenderwijs leren kinderen het belang van een schone woonomgeving. Met de kinderspaarkaart sparen de kinderen voor een klein presentje. Daarnaast stimuleert het BuurtTeam samen met Rochdale bewoners om in en rondom het wooncomplex zelf schoon te maken.

In dit filmpje zeggen de BuurtTeamleden het zelf: we zijn er nog niet in Poelenburg, maar het gaat wel een stuk beter. Bewoners nemen steeds vaker zelf verantwoordelijkheid voor een schone en veilige woonomgeving.

Deel deze pagina