Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Casa Hofgeest wordt een thuis voor de H-buurt

Publicatiedatum: 17-07-2019

Woningstichting Rochdale heeft een huurcontract getekend met Stichting Unite Multizorg voor de samenwerking in ‘Casa Hofgeest, een ontmoetingsplek voor de buurt en een begeleid wonen project voor kwetsbare jongeren.

Hiermee zetten de woningstichting, Stichting Unite Multizorg en andere sociale partners zich gezamenlijk in om de zelfredzaamheid in de H-buurt in Amsterdam Zuidoost te versterken. Als alles volgens planning verloopt, opent Casa Hofgeest in december haar deuren.

Op de begaande grond van Casa Hofgeest komt LA CASA, een levendige ontmoetingsplek voor de H-buurt. Hier worden tal van buurtgerichte activiteiten voor jong en oud georganiseerd door en voor de buurt. Ook wordt het een plek waar bewoners en instanties elkaar eenvoudig kunnen vinden.

Doorstroomhuis voor jongeren

Op de eerste etage van Casa Hofgeest wordt een ‘doorstroomhuis’ gerealiseerd, waar jongeren met een licht verstandelijke beperking semi-zelfstandig kunnen wonen. Het doorstroomhuis krijgt gemeenschappelijke keukens, een coaching ruimte, een woonkamer en een werk- en slaapruimte voor een begeleider van Stichting Unite Multizorg.

In het doorstroomhuis werken de jongeren in één tot drie jaar toe naar zelfstandig wonen. De jongeren zetten zich in voor de H-buurt en de buurt biedt de jongeren een thuis in de wijk.  Zij kunnen aan de slag in het toezicht of beheer, sport en spel, koken, tuinieren of schoonmaken bij Casa Hofgeest. Hun maatschappelijke inzet (tien uur per week) wordt gekoppeld aan persoonlijke leerdoelen. Door de samenwerking met bewoners en professionals ontwikkelen zij sociale vaardigheden, die nodig zijn om later zelfstandig te kunnen wonen.

Woonchallenge Hofgeest

Casa Hofgeest is ontstaan vanuit de Woonchallenge Hofgeest. Rochdale schreef begin dit jaar een wedstrijd uit met de vraag: hoe kunnen we een leegstaande ruimte in de flat Hofgeest zo verhuren dat het iets moois toevoegt aan de buurt?

In april won ‘Casa Hofgeest’ deze Woonchallenge. Het concept kwam tot stand door een samenwerking van verschillende organisaties in Amsterdam Zuidoost: Stichting Unite Multizorg, Stichting ProFor, HUNK design en Placemakers. Het plan is de afgelopen maanden samen met onder andere Rochdale en het stadsdeel verder uitgewerkt.

Deel deze pagina