Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Complex Nierkerkestraat kan weer een poosje mee!

Publicatiedatum: 12-09-2017

Het complex aan de Nierkerkestraat is zowel van binnen als buiten opgeknapt en kan daarom weer een poosje mee.

Eerst stond het op de nominatie voor sloop, maar er werd alsnog besloten om het voor de komende vijf jaar op te knappen toen de urgentie om statushouders onderdak te geven hoog werd. Nu wonen hier studenten en statushouder samen in één gebouw. Om het te vieren zijn er voor de bewoners lekkere hapjes en Syrische muziek. 

Indikken
De tijdelijke huurders, veelal studenten, wisten al heel lang dat ze moesten vertrekken. Hun huurcontract liep ten einde. Omdat ze hier niet blij mee waren, startten zij een protest. Rochdale ging het gesprek met ze aan om te kijken of er niet toch een oplossing was. Toen bleek dat er meerdere personen alleen woonden in een tweekamerappartement, hebben wij de vraag gesteld of ze bereid zouden zijn zo’n appartement te delen. Zo kan er letterlijk worden ingedikt en kan bijna iedereen toch in het complex blijven wonen. Bovendien is er ruimte voor statushouders.

Perfecte match
Toen het antwoord ja was, is er een dating georganiseerd om elkaar beter te leren kennen. Op deze avond heeft iedereen iemand gevonden waarmee hij of zij nu het appartement deelt. Het complex staat er weer fris en fruitig bij en sluit beter aan op de buurt die wordt vernieuwd. Verder zijn onder andere de tuinen en de entrees opgeknapt. Over hoe deze gemeenschappelijke ruimtes er nu uitzien, hebben bewoners én buurtbewoners ook meegedacht. Fotografie Elmer van der Marel.

Deel deze pagina