Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Cv-installatie: wat een verschil!

Publicatiedatum: 01-02-2017

Mevrouw Sasse uit het Amsterdamse Slotermeer heeft haar gaskachel laten vervangen. Wat heeft mevrouw overgehaald om het te laten doen? En wat zijn haar ervaringen met haar nieuwe cv-installatie?

“Ik ben zo blij dat ik het gedaan heb”, is het eerste wat mevrouw Sasse zegt als we naar haar nieuwe cv-installatie vragen. “Via een brief vroeg Rochdale me of ik mijn gaskachel wilde laten vervangen. Mijn eerste reactie was: dat is toch helemaal niet nodig? Maar wat een verschil, zeg!”
 
Mevrouw Sasse uit het Amsterdamse Slotermeer woont in een gezellige driekamerwoning op één hoog. Buiten is het rond het vriespunt, binnen is het behaaglijk warm. “Ik zet de kachel maar op 19 graden, hoor. Dat vind ik warm genoeg.” En dat is het ook.
“Als ik wegga draai ik de thermostaat op 17. Zet ik de kachel weer aan, dan is het in mum van tijd warm. Ik had jaren een heel fijne gaskachel. Dus ik zag de noodzaak niet zo om die te vervangen. Maar nu wordt het in mijn hele huis aangenaam warm. Dat is toch wel een stuk comfortabeler.”

Maatwerk
Waarom wilde ze eerst eigenlijk geen cv-installatie? “Ik werk fulltime en het leek me allemaal maar lastig. Die rommel, twee dagen mensen in je huis, wat als er iets kapot zou gaan? Maar twee buren met wie ik goed contact heb, zeiden wel ja. Toen dacht ik: als zij het doen, dan kan ik het beter ook maar gelijk doen. Danny Westendorp, een van de bewonersbegeleiders van Rochdale, hoefde me tijdens zijn huisbezoek dus nog maar een klein beetje te overtuigen. We hebben samen alle details doorgenomen. Normaal gesproken worden de verwarmingsbuizen in de woonkamer in de hoek geplaatst. Ik wilde die liever zo dicht mogelijk bij het raam. Dan kon mijn boekenkast daar blijven staan. Dat was geen probleem. Nu vallen de buizen achter het gordijn en zie je ze niet eens.”

Opgeruimd staat netjes
Mevrouw Sasse is ook erg te spreken over de mannen van Bonarius. Zij hebben de kachel weggehaald en de cv-installatie geïnstalleerd. “Heel beleefde jongens waren dat en ze ruimden alles keurig op. Het enige wat misging, was iets met het plafond. Een ander bedrijf moest langskomen om twee plafondplaten terug te plaatsen. Dat was een week later. Buiten was het dertig graden, en de man die langskwam had er volgens mij helemaal geen zin in. Lang verhaal kort: ik heb de bewonersbegeleider van Bonarius gebeld en die heeft het opgelost. Binnenkort ga ik alle leidingen verven. Dan vallen ze niet meer zo op.”

Het gevaar van koolmonixide
Jaarlijks overlijden in Nederland gemiddeld elf personen door koolmonoxidevergiftiging. Nog eens honderdvijftig mensen belanden in het ziekenhuis. Wanneer u koolmonoxide (CO) inademt, kan dit ernstige lichamelijke gevolgen hebben.
Bij open verbrandingstoestellen is het risico op koolmonoxide-vergiftiging relatief groot. Daarom vervangt Rochdale alle geisers, gaskachels en moederhaarden.

Deel deze pagina