Nieuwsbericht

CV-ketels vanaf nu op afstand in de gaten houden

Publicatiedatum: 26-01-2016

Op afstand de status van cv-ketels in de gaten houden en storingen vóór zijn. Rochdale en Bonarius Service hebben een langdurig contract afgesloten, dat dit mogelijk maakt.

Birgitte de Maar (Rochdale) en Renzo van Heusden (Bonarius) zetten hun handtekening. Zowel gezien de looptijd van het contract als de opzet en manier van werken, is een dergelijke samenwerking in woningcorporatieland niet eerder vertoond.

Bijzonder
Wat is er zo bijzonder? Eerst kregen alle cv-ketels bij Rochdale een standaard periodieke onderhoudsbeurt. Daarbij werd geen verschil gemaakt tussen ketels die nauwelijks waren gebruikt en ketels die continu hadden gedraaid.

Bonarius heeft samen met fabrikant Intergas Verwarming, een ander systeem ontwikkeld. Zodra de cv-ketels worden vervangen door een nieuwe, worden ze uitgerust met een systeem voor beheer op afstand (BOA). Vanaf dat moment kan van iedere ketel de specifieke onderhoudsbehoefte worden bepaald. Maar het systeem kan meer. Ook als het vermoeden bestaat dat er binnen afzienbare tijd problemen ontstaan, kan er worden ingegrepen. Verder kent de nieuwe overeenkomst een looptijd van 18 jaar, dat is ook uniek in corporatieland.

Aanpak open verbrandingstoestellen
Het nieuwe contract sluit aan op de plannen van Rochdale om zo snel mogelijk alle open verbrandingstoestellen te vervangen. Dit zijn toestellen voor verwarming of warm water waarbij zuurstof die nodig is voor de verbranding van het gas uit de woning wordt gehaald. Als er te weinig zuurstof wordt aangezogen, verbrandt het gas niet goed en kan er koolmonoxide in de woning komen. Rochdale wil deze onveilige situatie zo snel mogelijk beëindigen. Rochdale en Bonarius doen een gezamenlijke inspanning om alle open verbrandingstoestellen op een zo kort mogelijke termijn te vervangen voor een moderne en veilige cv-ketel.

Deel deze pagina