Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Dakkapeloperatie in Amsterdam Zuidoost

Publicatiedatum: 29-11-2017

Rochdale start een grote dakkapeloperatie in Amsterdam Zuidoost. De komende periode worden bijna 300 oude dakkapellen vervangen voor een nieuwe, want ze hebben hun beste tijd gehad.

De eerste dakkapel (zie foto) is inmiddels met succes geplaatst bij een bewoner in de Wethouder Insingerstraat. Vanaf juni lekte zijn dakkapel al en een half jaar later was het probleem nog niet opgelost. Er is wel een paar keer een aannemer langs geweest. Gezien de eerder genoemde renovatieplannen, waren de inspanningen met name gericht op een tijdelijke oplossing. Maar dan nog had dit beter gekund. 

Medewerking bewoners

Het plaatsen van een dakkapel heeft nogal wat voeten in aarde. De bewoners krijgen vantevoren een brief met daarin informatie waarmee ze rekening moeten houden, en wanneer zij aan de beurt zijn. Zo moet er vroeg in de ochtend iemand thuis zijn om de deur open te maken. De ruimte waarin gewerkt wordt, moet helemaal leeg worden gehaald. Als het weer tegen zit dan wordt de kapel een dag later geplaatst.

Flinke operatie

Concept Dakopbouw heeft van Rochdale de opdracht gekregen om de klus te klaren. Het is nogal een flinke operatie, de kapellen moeten eerst worden vervoerd en er komt ook een hijskraan bij kijken. De planning is om in deze buurt rond eind juli volgend jaar alle dakkapellen te hebben vervangen. (Fotografie: Martijn Steltenpool).

Deel deze pagina