Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Daling aantal huisuitzettingen ook bij Rochdale

Publicatiedatum: 15-06-2018

Steeds minder mensen worden hun huis uitgezet, ook in 2017 is er een daling te zien. Dit blijkt uit een enquête van branchevereniging Aedes.

De samenwerking tussen corporaties en gemeenten in de aanpak van armoede, schuld en huisuitzettingen heeft effect. Het bewijs is terug te vinden in de cijfers.

Afspraken

In 2017 waren corporaties in 3700 gevallen genoodzaakt huurders uit hun huis te zetten, 23 procent minder dan in 2016. Corporaties maken steeds vaker afspraken met gemeenten over de aanpak van armoede, schuld en huisuitzettingen. Verplicht budgetbeheer, het inhouden van de huur op de uitkering en directe betaling van de huurtoeslag aan corporaties helpen volgens Aedes bij het voorkomen van schulden en huisuitzettingen.

Slechts 34 ontruimingen

Bij Rochdale merken we ook dat bewoners steeds meer op tijd betalen.  In 2014 werden wij geconfronteerd met 156 ontruimingen, een jaar later in 2015 was dit getal gedaald tot 97 en in 2016 ging dit aantal verder omlaag tot 82. In 2017 kwamen we bij Rochdale uit op 34 ontruimingen. Het inhouden van de huur op de uitkering heeft daar zeker een bijdrage aan geleverd. Daarnaast daalt de huurachterstand bij Rochdale. We zien wel dat het aantal onrechtmatige bewoningen stijgt waarbij sprake is van hennepteelt en onderhuur.

Deel deze pagina