Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

De buurt in de etalage

Publicatiedatum: 26-03-2021

Lege ruimte wordt plek van de buurt. "De plek onder in de flat leeg stond leeg en had weinig uitstraling. We zochten nog naar manieren om bewoners meer met elkaar te verbinden".

In Grubbehoeve in Amsterdam Zuidoost zit sinds kort een buurtetalage. "De plek onder in de flat leeg stond leeg en had weinig uitstraling. We zochten nog naar manieren om bewoners meer met elkaar te verbinden, bewoners zijn heel positief. We kwamen samen met collega's van Rochdale Onderhoud op dit idee". Enthousiast vertelt Jogchum van der Wal, wijkbeheerder bij Rochdale over het initiatief. "In een van de etalages zie je de foto's van een bewoner van de Grubbehoeve. Deze bewoner woont hier al 20 jaar en kent de buurt goed. Hij is 63 en na een heel werkzaam leven bij de KLM is hij voor zichzelf begonnen. Later dit jaar wil hij het leven in en om de Grubbehoeve laten zien". 

Hoe werkt het?

Bewoners of ondernemers kunnen een maand lang gratis gebruik maken van de zogenaamde buurtetalage. Om bijvoorbeeld om iets te presenteren of tentoon te stellen. Hobby, kunst, verzameling, koken, noem maar op. Het is niet toegestaan om politieke, etnische of provocerende zaken te laten zien. Ook mag er niet verkocht worden. Als mensen interesse hebben kunnen ze Jogchum bellen.

Bewoners en buurt verbinden

We hopen dat de buurtetalage bewoners verbindt en er mooie contacten door ontstaan. Als mensen weten wat hen bezighoudt, begrijpen ze elkaar vaak beter. 

 

Deel deze pagina