Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

De Deysselbuurt in actie

Publicatiedatum: 06-04-2020

De coronacrisis en daarbij behorende overheidsmaatregelen zijn niemand ontgaan, ook de bewoners van de Van Deysselbuurt niet. Zeker in tijden zoals deze is het belangrijk om in te spelen op de behoefte van de buurt. In de Lodewijk van Deysselstraat hebben een aantal ondernemingen en organisaties daarom besloten de krachten te bundelen om de buurt te steunen.

Cascoland, Frascati, IMD, Bakkerij de Eenvoud, de Buurtkeuken, VoorUit, de ESAN en Eigenwijks werken samen aan het verbinden van de buurt tijdens deze bijzondere tijden. En hier zijn enkele toffe projecten uitgekomen.

Broodjes en soep voor senioren

Zo worden er wekelijks door de studenten van VoorUit en de bakkers van Bakkerij de Eenvoud broodjes gebakken in de oven van buurthuis de Schakel (Paul Scholtenstraat 36a) om deze vervolgens naar de Buurtkeuken te brengen. Hier heeft René de Cock overheerlijke soep die de vrijwilligers van VoorUit, Eigenwijks en IMD bezorgen bij de senioren die aangesloten zijn bij de ESAN (energieke senioren Amsterdam Nieuw-West).

Van binnentuin-sessies tot babbelservice

Daarnaast organiseren Frascati en Cascoland de ‘binnentuin-sessies’, een serie optredens die worden gegeven in de binnentuinen van de Van Deysselbuurt. Vanaf het balkon kunnen buurtbewoners genieten van muziek of meedoen met een workout-sessie. De studenten van VoorUit spreken wekelijks luisterboeken in, geven online taallessen en nemen tiktok-video’s op. De ESAN organiseert de ‘babbelservice’ om de buurt te voorzien voor een gezellig praatje of juist om vragen te beantwoorden. En ten slotte organiseert Eigenwijks ‘Nieuw-West TV’. Buurtbewoners krijgen hiermee de kans online iets te organiseren voor de buurt of juist mee te kijken met de activiteiten van anderen.

Even babbelen, meer weten of zelf iets organiseren?

Je kunt via verschillende manieren contact opnemen:

 

 

 

Deel deze pagina