Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

De nieuwe inkomensvoorwaarden 2019 zijn bekend

Publicatiedatum: 09-01-2019

Bent u op zoek naar een huurwoning? Let op, de nieuwe inkomens- en huurgrenzen voor het passend toewijzen van een sociale huurwoning 2019 zijn bekend. Ze gelden bij huurcontracten die vanaf 1 januari 2019 ingaan.

Bij passend toewijzen gaat het om inkomensgrenzen, huishoudgrootte en om het recht op toeslag. Met deze regels zorgt de overheid ervoor dat nieuwe huurders een woning krijgen waarvan de huurprijs aansluit bij het inkomen. Dit voorkomt dat u te hoge woonlasten heeft en betalingsproblemen krijgt. Deze regeling geldt alleen voor woningzoekenden. Voor bestaande huurders verandert er niets.

Wat betekent het voor mij als woningzoekende?

Bij het ‘passend toewijzen’ van onze huurwoningen, houden wij rekening met uw inkomen, leeftijd en huishoudgrootte. Op die manier huurt u een woning die bij u past.

Meer informatie

Van woningen die we nu aanbieden op Woningnet, gaat de huurovereenkomst vaak pas vanaf of na 1 januari 2019 in. Op onze webpagina die gaat over inkomensvoorwaarden vind je meer informatie. Je kunt ook gebruik maken vane en handig en overzichtelijk schema.

Deel deze pagina