Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

De Noordwachter naar verwachting weer vrij van legionella

Publicatiedatum: 05-04-2017

Alle waterleidingen in wooncomplex de Noordwachter in Zaandam zijn gisteren volledig doorgespoeld. Het is nu even afwachten of de reinigingsactie ook daadwerkelijk effect heeft.

In de Noordwachter werd onlangs een licht verhoogde hoeveelheid van de zogenaamde legionellabacterie type 1 aangetroffen. Deze bacterie is gevaarlijk en kan de veteranenziekte veroorzaken als deze wordt ingeademd via verneveld water, bijvoorbeeld tijdens het douchen. De werkzaamheden liepen voorspoedig, alle bewoners (zie foto) werkten goed mee. Om de bacterie te doden, is het  gehele waterleidingsysteem van het gebouw doorgespoeld. Medewerkers moesten daarvoor in alle woningen zijn. Vroeg in de middag zaten de spoelwerkzaamheden er al op. Na afloop kregen alle bewoners van ons een presentje voor het ongemak.

Douchekop met filter
Toen we de bacterie ontdekten, zijn uit voorzorg in alle woningen de douchekoppen vervangen door tijdelijke koppen met een filter. De bacterie wordt hiermee uit het water gefilterd. We hebben bewoners direct geinformeerd en verteld dat zij met een filter gewoon kunnen blijven douchen. Verder hoefden zij zich niet ongerust te maken. Water ui de kraan drinken is geen probleem. Ook kan het water gewoon gebruikt worden voor het bereiden van voedsel en koffie of thee. In het Noordhollands Dagblad (Dagblad Zaanstreek) verscheen vandaag een uitgebreid artikel over deze actie

Behalve veel informatie over legionella op onze site, hebben we ook een brochure. Voor vragen kunt u contact opnemen met 020 215 0000. Fotografie: Elmer van der Marel.

Deel deze pagina