Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Deelnemers proef slimme verhuisketens gezocht!

Publicatiedatum: 19-06-2019

Wil je kans maken om sneller te verhuizen? En huur je een sociale woning bij Rochdale, Ymere of de Alliantie in de regio Amsterdam? Dan kun je meedoen aan een experiment van WoningNet.

Het doel is om een verhuisbeweging tot stand te brengen waarbij meer dan twee huishoudens tegelijk van woning wisselen. Hiermee willen we meer woningzoekenden, sneller aan een andere woning helpen.

WoningNet maakt in deze proef gebruik van big data van woningzoekenden. Aan de hand van zoekgedrag en woonwensen worden woningen van woningzoekenden aan elkaar gematcht. Hoe meer deelnemers er zijn, hoe groter de kans op matches en verhuizingen. Daarom worden huurders van een sociale huurwoning van Ymere, De Alliantie of Rochdale via de website van WoningNet gevraagd of ze deel willen nemen aan het experiment. Dit gebeurt automatisch op het moment dat ingeschreven woningzoekenden inloggen op WoningNet. Let op: je krijgt de uitnodiging alleen als je in je profiel hebt ingevuld dat je huurt bij Rochdale, Ymere of de Alliantie. Zorg dus dat je gegevens volledig zijn.

Het verschil met de situatie nu, is dat niet alleen naar de nu beschikbare woningen wordt gekeken, maar ook naar de nog niet beschikbare woningen. Dit betekent dat het aanbod woningen waar huurders voor in aanmerking kunnen komen, groter wordt. Een ander voordeel is dat ook huurders met een korte woonduur via deze proef sneller een andere woning kunnen vinden.  De slaagkans hangt namelijk vooral af van of er een match is met andere huurders. De pilot loopt naar verwachting tot eind 2019. Als de proef succesvol is wordt deze mogelijk uitgebreid naar andere grootstedelijke gebieden.

 

Meer informatie en veel gestelde vragen over dit experiment zijn te vinden op de website van WoningNet.

 

 

Deel deze pagina