Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Diemen: aantrekkelijker om te verhuizen naar beter passende woning

Publicatiedatum: 17-01-2022

Goed nieuws! Sinds januari 2022 geldt ook in de gemeente Diemen de regeling ‘Van groot naar beter’. Voor sociale huurders is het daarmee aantrekkelijker geworden om te verhuizen naar een beter passende woning. Wie verhuist naar een kleine woning en een grote woning achterlaat, krijgt voorrang bij Woningnet, géén huurverhoging en kan 4000 tot 6200 euro ontvangen als tegemoetkoming in de verhuiskosten.

De regeling ‘Van groot naar beter’ is mogelijk gemaakt door de vier corporaties die in Diemen actief zijn (de Alliantie, Lieven de Key, Rochdale, Stadgenoot), samen met HuurdersPlatform Diemen en de gemeente Diemen.

Wat houdt de regeling in?

De regeling is bedoeld voor huurders van een grote sociale huurwoning die er over nadenken om te verhuizen naar een woning die beter voldoet aan hun toekomstige woonwensen. Het is een steuntje in de rug voor wie verhuist van een sociale huurwoning met minstens vier kamers en minimaal 70m2 naar een woning van maximaal 60 m2 of een seniorenwoning. De regeling biedt een aantal voordelen:

  • De woningzoekende krijgt voorrang op Woningnet.
  • De huur van de nieuwe woning wordt niet hoger dan die van de oude woning. Uitzondering daarbij is als iemand de eerste huurder wordt van een nieuwbouwwoning.
  • Onderdeel van de regeling is een tegemoetkoming in de verhuiskosten: € 4.000 tot € 6.200, afhankelijk van het aantal kamers van de woning.

Voor wie is de regeling bedoeld?  

De regeling is voor alle huurders van een sociale huurwoning van de woningcorporaties die in de gemeente Diemen actief zijn: de Alliantie, Lieven de Key, Rochdale en Stadgenoot. Meer informatie vindt u de websites van Woningnet, de corporaties en de gemeente Diemen.

De Van Groot naar Beter regeling is een samenwerking tussen de Gemeente Diemen, de actieve woningcorporaties in Diemen en het Huurders Platform Diemen.

Deel deze pagina