Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Doorstromen in Purmerend: voorrang voor sociale huurders

Publicatiedatum: 28-07-2022

In het centrum van Purmerend komt in het Wagenweggebied een nieuwe levendige stadswijk. Onderdeel hiervan is Una, een nieuwbouwcomplex met 105 appartementen. Hiervan worden 39 appartementen in de gereguleerde middenhuur aangeboden. Huurders van een sociale huurwoning in gemeente Purmerend krijgen voorrang bij de toewijzing van deze appartementen.

Appartementen met parkeerplaats

Er komen 2- en 3-kamerappartementen, met een oppervlakte tussen de 56 m² tot 86 m². De meeste appartementen beschikken over een buitenruimte in de vorm van een balkon of loggia. Parkeren kan op het binnenterrein. Boven deze parkeerplaatsen komt een terras, zodat de auto’s deels niet zichtbaar zijn. De huurprijzen voor de appartementen in de middenhuur zijn tussen de € 960,- tot € 975,- per maand.

Over het Wagenweggebied

Het Wagenweggebied wordt herontwikkeld van verouderd bedrijventerrein naar nieuwe levendige stadswijk. Nieuwbouwcomplex Una wordt ter hoogte van de Toon Dupuisstraat gebouwd. Naar verwachting is de bouw in het voorjaar van 2023 klaar.

Doorstroming bevorderen

De voorrangsafspraken zijn gemaakt om de doorstroom in de woningmarkt te bevorderen. Woningzoekenden kunnen zo makkelijker een woning in de middenhuur krijgen die beter past bij hun wensen en behoeften, terwijl de sociale huurwoning die zij achterlaten vrijkomt voor iemand anders.

Meer weten?

Kijk dan op www.hureninuna.nl.

Deel deze pagina