Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Druk bezig met problemen door vocht in de Vianenstraat

Publicatiedatum: 16-07-2018

Wij zijn druk bezig met de schimmel- en vochtproblemen in de Vianenstraat in Amsterdam Zuidoost. Aanleiding hiervoor was een bijeenkomst met de bewoners en de Socialistische Partij. Er is toen ook onderzoek gedaan.

Begin 2018 hebben we het onderzoek uitgebreid. Wat we in elk geval aanpakken, is het vocht (komt vrij door verdamping) dat vanuit de kruipruimte naar boven komt door de vloer van de begane grond. Dat doen we met behulp van bodemisolatie. De aannemer is nu bezig met de uitwerking van de planning en de kosten. Deze willen wij in de eerst volgende vergadering van de Vereniging van (huis)Eigenaren bespreken. Deze VvE moet namelijk eerst goedkeuring hiervoor geven.

Balkons derde verdieping

Verder zijn we er inmiddels achter dat zowel de bitumenlaag als de vloerisolatie vervangen moet worden op de vloeren van de balkons op de derde verdieping (zie foto). De mensen die een verdieping lager wonen, hebben namelijk last van lekkages in hun muren en plafonds. Omdat we hier gezien de bouwconstructie geen standaard isolatieplaat kunnen gebruiken, zoeken we nog naar een oplossing en wat het kost.

Proef mechanische ventilatie

Wij hebben bewoners ook verteld dat we ventilatieroosters gaan plaatsen in de klepramen en dat we een ventilatieopening maken in de badkamerdeur. Dat gebeurt (nog) niet overal. We willen eerst uitproberen of het voldoende werkt. Daarom worden de roosters geplaatst in één strang en vervolgens kijken wij dit een poosje aan. Voordat we hiermee, én andere maatregelen aan de slag gaan, hebben we eerst goedkeuring nodig van de VvE. Op 16 juli is er een VvE-vergadering gepland waar dit wordt besproken.

Deel deze pagina