Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Druk met aanpak vochtproblemen Vianenstraat

Publicatiedatum: 23-05-2018

Rochdale gaat de schimmel- en vochtproblemen in de V-buurt in Amsterdam Zuidoost aanpakken. Eind vorig jaar vorig jaar bespraken wij dit probleem al met bewoners.

Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst met de Socialistische Partij. Er is toen ook onderzoek gedaan. Begin 2018 hebben we het onderzoek uitgebreid. Daaruit bleek onder meer dat de luchtvochtigheid tot wel 70% oploopt, waar 60% als comfortabel geldt. Ook blijkt er grondwater in de kruipruimte te staan, waardoor de luchtvochtigheid tot wel 100% oploopt. Dit draagt bij aan de hoge luchtvochtigheid in de woning. 

Maatregelen

We hebben ook gekeken of het vocht in de kelderruimte optrekt in de wanden in de woning. Dit lijkt niet het geval. De ventilatiekanalen zijn uitgebreid bestudeerd hoe te verbeteren. We denken dat dit mogelijk is, maar daarvoor is nog wat meer onderzoek nodig bij enkele bewoners. We willen onder meer de volgende maatregelen treffen:
* Het plaatsen van ventilatieroosters in de klepramen en het maken van een ventilatieopening in de badkamerdeur.   
* In de kruipruimte wordt ervoor gezorgd dat het vocht niet doorslaat naar de woningen op de begane grond.  
* Het verder onderzoeken hoe de ventilatie in de woningen verbeterd kan worden.
Om een goede oplossing hiervoor te vinden is meer tijd nodig.

De planning

De komende maanden willen we samen met de Vereniging van Eigenaren overeenstemming krijgen over de financiering en planning. Doel is om in 2018 te starten met de aanpak. De bewoners worden op de hoogte gehouden over de voortgang.

Deel deze pagina