Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Duizendste akkoord voor nieuwe CV

Publicatiedatum: 28-11-2017

Deze bewoner kreeg taart en bloemen van Bonarius en Rochdale omdat hij de duizendste akkoordverklaring had getekend. Zijn geiser en gashaard werden vervangen door CV.

Nog steeds heeft een klein gedeelte van alle woningen in Nederland een geiser, gaskachel of moederhaard (zogeheten open verbrandingstoestel). Deze halen de zuurstof die nodig is voor de verbranding van het gas uit de woning. Als er te weinig zuurstof wordt aangezogen, verbrandt het gas niet goed en kan er koolmonoxide in de woning komen. Dat is gevaarlijk, in Nederland overlijden jaarlijks enkele mensen door koolmonoxidevergiftiging.

Mijlpaal

Rochdale begon eind 2015 met het benaderen van bewoners waarvan we wisten dat ze een geiser hadden. Het doel was om alle open verbrandingstoestellen te vervangen, dus ook gashaarden, gevelkachels en open CV-toestellen. Ondertussen zijn 1100 bewoners akkoord gegaan en de heer Smit was de duizendste. Bij hem is een combi-ketel geplaatst.
Smit is erg tevreden met zijn nieuwe installatie en hoe de werkzaamheden zijn verlopen: “Ik zag er in eerste instantie heel erg tegenop, ik was nerveus. Maar door de uitleg die me van tevoren is gegeven had ik er alle vertrouwen in. Ik ben onwijs blij met het resultaat en met de mannen die zulk goed werk hebben geleverd en fijn in de omgang waren.” Lees nog meer verhalen van tevreden huurders.

Bewonersbegeleiding

De bewonersbegeleider, Erik Jan van der Knaap is extra vaak bij deze bewoner langs gegaan omdat hij er zo vreselijk tegen op zag. “Het werkt het beste om bewoners uitgebreid en in hun eigen huis te informeren over de werkzaamheden en wat de gevolgen zijn. Tijdens het huisbezoek kan je alles ook aanwijzen. Daarom is het zo fijn dat de montageleider van Bonarius er meteen bij is. Dan heeft de bewoner meteen alle technische informatie en een gezicht bij de mensen die aan het werk gaan”, aldus Van der Knaap

Ondanks deze mooie mijlpaal zijn Rochdale en Bonarius er nog niet. Zo’n 80% van de open verbrandingstoestellen is nu vervangen. De verwachting is om in 2018 de laatste te vieren.

Op de foto vlnr: Roel Westerhof (montageleider uitvoering van Bonarius), Erik Jan van der Knaap (bewonersbegeleider van Rochdale), Hein Smit, de bewoner, Marc Compier (projectleider van Rochdale) en Arjan Wierenga (directeur projecten Bonarius).

Deel deze pagina