Nieuwsbericht

Duurzame pakketten voor bewoners Clusiusstraat

Publicatiedatum: 15-12-2015

Birgitte de Maar (bestuurder bij Rochdale) en Martin Veerman (directeur Coen Hagedoorn) delen chocolademelk met slagroom uit en een duurzaamheidspel voor het hele gezin aan een bewoonster in de Clusiusstraat in Poelenburg.

Met de tips die uit het spel komen, kan per gezin 150 euro per jaar worden bespaard op de energiekosten. Met deze actie vlak voor de kerstdagen bekrachtigen Rochdale en Coen Hagedoorn Bouw officieel hun samenwerking om in de wijk Poelenburg in Zaandam de komende jaren 336 sociale huurwoningen uit de begin jaren ’60 flink te renoveren en energiezuiniger te maken.

Officiële bekrachtiging
Deze woningen zijn verdeeld over vijf torenflats en twee flats die in de letter E zijn gebouwd. Door de economische crisis heeft ook Rochdale de vernieuwingsplannen in Poelenburg moeten bij- en uitstellen. Om het geduld van de bewoners van de Dododaneusflat en de Clusiusstraat te belonen, krijgen zij allemaal dit pakket. Hun woningen zijn namelijk als eerste aan de beurt in het najaar 2016.

Minder stookkosten
Wanneer de renovatie is afgerond, hebben alle woningen het hoogste label, namelijk A. De huidige labels zijn nu vooral E, F en G. Voor de bewoners gaan de stookkosten hierdoor flink omlaag. Verder krijgen zij nieuwe kozijnen. Alle entrees en trappenhuizen worden compleet vernieuwd. Ook wordt de uitstraling van de gebouwen verbeterd. Omdat er ook ouderen wonen en mensen die minder mobiel zijn, worden de torenflats levensloopbestendig gemaakt. Ondersteuning van en samenwerking met bewoners is erg belangrijk, daarom krijgen bewonersvertegenwoordigingen ruime gelegenheid voor inspraak en advies. We willen ook zoveel mogelijk overlast voorkomen. (fotografie: Suzanne  Blanchard)

Deel deze pagina