Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Een helpende hand in Purmerend

Publicatiedatum: 22-03-2021

Trots zijn we, op onze nieuwe samenwerking met Stichting Present. Zij gaan kwetsbare huurders helpen om de thuissituatie weer ‘op de rit te krijgen’. Een helpende hand dus, voor bewoners met overwoekerde tuinen of vervuilde woningen.

Op de rit 

In Purmerend wonen relatief veel oudere mensen. Hiertussen zitten soms mensen die niet meer goed voor zichzelf kunnen zorgen. Dat uit zich in een verwaarloosde woning of overwoekerde tuin. Stichting Present gaat deze mensen helpen. De insteek is om de (thuis)situatie weer op de rit te krijgen, zodat mensen daarna weer zelfstandig verder kunnen. Present vraagt de bewoner in kwestie ook om te helpen bij het schoonmaken, opruimen of tuinieren. Dat werkt motiverend én bevordert de zelfstandigheid. 

Tuinierproject 

Buurtcoördinator Robert Boekhout: 'Een groot aantal van onze benedenwoningen wordt bewoond door ouderen of bewoners met een handicap. Voor deze bewoners is het bijvoorbeeld niet mogelijk om de tuin te onderhouden. Als corona het weer toelaat, starten we met een tuinenproject in de Overlandestraat en nabije omgeving. Samen met Stichting Present knappen we deze tuinen op, zodat bewoners hun tuin weer kunnen gebruiken.'

Prestatieafspraken 

De samenwerking met stichting Present in Purmerend volgt uit de prestatieafspraken. Daarin spraken we af dat we werken aan leefbaarheid - en specifiek door mensen te helpen die zelf hun woning of tuin niet kunnen onderhouden. Stichting Present is hierin een waardevolle partner.

 

Deel deze pagina