Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Een kunstwerk in plaats van een likje verf

Publicatiedatum: 26-08-2020

Vier gevels aan de Wiltzanghlaan in Amsterdam krijgen binnenkort misschien een prachtige muurschildering. Dit op initiatief van de gemeente Amsterdam. Zij willen met het project ‘Muren van West’ buurten in Amsterdam-West opfleuren met kleurige muurschilderingen van uiteenlopende kunstenaars. Welk kunstwerk er op een gevel komt, is aan de bewoners en onwonenden. Zij kunnen vanaf nu hun stem uitbrengen!

De afgelopen maanden heeft er een participatietraject plaatsgevonden waarbij twee curatoren, Nanna Kassenaar en Annemiek Mi-Jin de Groote, de buurt introkken om gesprekken met bewoners te voeren. Daarnaast vonden er workshops plaats voor kinderen in een plantenkas genaamd Kas-coland.

 

Op basis van de verhalen van zowel volwassenen als kinderen, is een briefing opgesteld voor een selectie van acht kunstenaars. Deze kunstenaars hebben verschillende achtergronden en ervaringen. Zij hebben vervolgens een voorstel gedaan voor een muurschildering: hun eigen interpretatie op de opgehaalde verhalen uit Kolenkit-Noord.

Bewoners nu aan zet

Alle bewoners van de vier panden en de direct omwonenden aan de Wiltzanghlaan zijn stemgerechtigd. Zij bepalen welke vier kunstwerken op de gevels komen. Het is ook mogelijk om aan te geven dat er geen behoefte is aan een muurschildering. 

De curatoren gaan momenteel alle deuren langs om de bewoners over dit project te informeren. Stemmen kan ter plekke aan de deur of online. Alle bewoners mogen maximaal vier favoriete schetsen kiezen.

Uitslag

Rond 20 september wordt de uitslag bekend gemaakt. Afhankelijk van het weer, is het streven om in het najaar te starten met de werkzaamheden.

Voor meer informatie: murenvanwestgmailcom

De muurschilderingen komen op gevels van wooncomplexen die eigendom zijn van woningstichting Rochdale en woningstichting Eigen Haard

Deel deze pagina