Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Een nieuw logo en een nieuwe stijl

Publicatiedatum: 03-09-2021

 

Rochdale staat al bijna 120 jaar voor het recht op goed en betaalbaar wonen, in fijne buurten, waar je je thuis kunt voelen. Onze oprichters – tramconducteurs die zich verenigden voor betere woonomstandigheden – kozen voor de naam Rochdale, een verwijzing naar de Engelse stad waar de eerste woningbouwvereniging is ontstaan.  Sinds 1903 is er veel veranderd en Rochdale beweegt mee op de golven van de tijd. Dat zie je in de woningen die we bouwen; van de eerste woningen in de stijl van de Amsterdamse School tot de hoogwaardige nieuwbouw aan de IJdoornlaan in Amsterdam Noord (Breehorn). Maar ook in ons logo en onze communicatiestijl. 

Met de lancering van onze nieuwe koers, passen we ook ons logo aan. We kiezen voor een letter met een knipoog naar onze eerste uitingen, zoals te zien in de gevel van een pand aan de Hasebroekstraat. Het rode icoon staat voor de verbinding in onze buurten. We zijn tot deze vorm gekomen door de omtrek van veel van onze buurten in Amsterdam, Zaandam, Diemen, Purmerend en Landsmeer op elkaar te leggen. De oerbuurt in een stedelijke omgeving dus eigenlijk. 

Met het logo veranderen ook veel communicatie-uitingen. Stap voor stap zal deze nieuwe huisstijl meer zichtbaar worden, zowel in het straatbeeld, als in onze communicatie en online. 
 

 

 

Deel deze pagina