Nieuwsbericht

Een stap in de vernieuwing van Poelenburg

Publicatiedatum: 13-10-2015

De renovatiewerkzaamheden aan de Suringarstraat/E.Heiimansstraat in de Zaanse wijk Poelenburg zijn afgerond.

Gisteren vierden de bewoners samen met de gemeente Zaanstad en Rochdale dat de flat nu weer een hele tijd mee kan. Dit is de eerste flat die Rochdale flink heeft aangepakt in het kader van de vernieuwing van Poelenburg die is vastgesteld samen met de gemeente. Dankzij de samenwerking met een groep actieve bewoners is de Suringarflat flink gerenoveerd.
 
Aandachtspunten
Uit de samenwerking met deze bewoners bleek dat er vooral behoefte is aan veiligheid, het verhelpen van tochtklachten en het verbeteren van de ventilatie. Daarom is onder meer de verlichting in de algemene ruimtes verbeterd en voorzien van energiezuinige LED-verlichting. De investering in deze verlichting was mede mogelijk door Stadsregio Amsterdam (SRA).
 
Uitstraling
Verder is er een nieuw camera- en intercomsysteem aangebracht en de open verbrandings-toestellen zijn vervangen voor gesloten systemen. De woningen hebben nu mechanische ventilatie en een aantal keukens en badkamers is vernieuwd. Bewoners zijn akkoord gegaan met het plaatsen van een lift en ook de entree, de gevel op de begane grond en het hoofdtrappenhuis is vernieuwd. Daarnaast is achterstallig onderhoud weggewerkt en is er geschilderd. Door een centraal schotelsysteem zijn individuele schotels niet meer nodig. Dit alles komt ten goede van de uitstraling van het gebouw. Volgend jaar staan de torens Dodonaeus- en Clusiusstraat op de agenda voor een opknapbeurt.

Deel deze pagina