Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Een woning huren zonder kijken

Publicatiedatum: 11-02-2021

video opname in hand

Een woning bezichtigen? De coronamaatregelen maken dat lastig. Normaal gesproken nodigen we zo’n 10 mensen uit voor een bezichtiging. Maar dat kan nu even niet. Daarom laten we in een filmpje zien, hoe een woning eruit ziet. Meneer Vervaat uit Amsterdam-Noord vond dat een prima oplossing.

Meneer Vervaat heeft jaren in de wijk Nieuwendam gewoond. Met veel plezier. Alleen werd hij afhankelijk van een rolstoel. Daardoor was zijn woning niet meer geschikt voor hem. Zijn rolstoel kon niet naar binnen. Ook was de woning niet aan te passen.

Urgentie

De gemeente gaf meneer Vervaat een rolstoelindicatie. Daarmee kreeg hij voorrang op andere woningzoekenden. “Ik wilde graag in Amsterdam-Noord blijven wonen. Voor de rest maakte het me eigenlijk niet zoveel uit in wat voor woning. Als die maar geschikt zou zijn voor een rolstoel.”

Prima oplossing

Na een halfjaar zag meneer Vervaat een advertentie van een woning in de IJpleinbuurt, ook in Noord. Meneer Vervaat: “Door de coronamaatregelen waren er geen groepsbezichtigingen, maar Rochdale had een filmpje van de woning gemaakt. Een prima oplossing, volgens mij. Natuurlijk krijg je nooit helemaal het gevoel dat je krijgt als je zelf een woning bezoekt. Maar ik kreeg een goed beeld, dus ik heb ja gezegd.”

Thuisgevoel

Bij het tekenen van het huurcontract zag meneer Vervaat de woning voor het eerst: “Alles kwam redelijk overeen met hoe ik het me had voorgesteld na het zien van het filmpje.” Eind januari 2021 is hij verhuisd. Op de eerste dag heeft hij kennis gemaakt met zijn directe buren. “Ik voel me hier al helemaal thuis".

Met de tijd mee

Monique Dekker van Rochdale "Ondanks corona blijft Rochdale natuurlijk woningen aanbieden. Gelukkig maar, want als u op zoek bent naar een woning, dan is het wel fijn dat er nog steeds aanbod is. Wel blijft het belangrijk dat we de fysieke afstand in acht houden bij onze afspraken. Onze verhuurmakelaars gaan gelukkig ook met de tijd mee. Momenteel bieden we voor de meeste woningen online bezichtigingen. Op basis van een filmpje beslissen de kandidaten of ze de woning accepteren of niet.  

Definitieve beslissing

En uiteraard snappen we dat de eerste kandidaat de woning nog een keer in het echt wilt zien voordat diegene een definitieve beslissing neemt. Dat is ook mogelijk voor de eerste kandidaten, want natuurlijk snappen wij ook dat men het gevoel, uitstraling en de ruimte het beste kunt bepalen wanneer diegene er zelf in staat! Toch merken we dat een groot aantal kandidaten net als in het geval van meneer Vervaart op basis van het filmpje al een definitieve beslissing kan maken. Fijn dat we op deze manier onze dienstverlening kunnen voortzetten. Laten we in deze tijd rekening met elkaar houden. Samen komen we er zeker uit! ❤"

Deel deze pagina