Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Eerste BENG woningen in de Waterlandpleinbuurt bijna klaar

Publicatiedatum: 05-06-2018

De eerste BENG-woningen, gebouwd in opdracht van Rochdale zijn zo goed als klaar. Ze komen naast de Vijfsterrenschool in de Waterlandpleinbuurt in Amsterdam Noord.

Birgitte de Maar (bestuurder Rochdale en midden op foto), wethouder Erna Berends en Marten Boerema namens Van Wijnen, verrichten nu alvast de officiële handeling. De afkorting BENG staat voor Bijna Energie Neutraal Gebouw. Dit soort woningen zijn gebouwd van duurzame materialen en voorzien van energiezuinige installaties en hoogwaardige isolatie.

Isolatie

In het najaar staan hier 43 eengezinswoningen, beschikbaar voor sociale huur. Ze hebben driedubbele beglazing en luchtdichte kozijnen. De isolatie zorgt voor een constante temperatuur. De energie die nog nodig is, wordt opgewekt door zonnepanelen op het dak. Hiermee kunnen de toekomstige bewoners, als ze er bewust mee omgaan, flink wat energie besparen. Elke woning heeft drie woonlagen; begane grond, eerste verdieping en een zolder. Er zijn speelvoorzieningen voor jonge en oudere kinderen direct in de buurt. De huizen zijn gelegen rondom een gemeenschappelijke binnentuin.

Huidige tempo

Er zijn al meer BENG woningen in Nederland, deze zijn de eerste die Rochdale bouwt. Wethouder Berends is blij dat de wijk in het huidige tempo wordt afgemaakt. Birgitte de Maar vult aan dat zij trots is dat er ook mooie en energiezuinige woningen verhuurd kunnen worden in de sociale prijsklasse. 

Deel deze pagina