Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Dobbebuurt: eerste bewoners terug in gerenoveerde woning

Publicatiedatum: 03-06-2020

Afgelopen vrijdag 29 mei hebben de eerste bewoners de sleutels van hun totaal gerenoveerde Berghoefwoning in de Dobbebuurt gekregen. De komende maand ruilen de bewoners hun wisselwoning in de Kolenkitbuurt weer in voor hun vernieuwde woning in de Reina Prinsen Geerligsstraat.

Wat is er allemaal aangepakt?

De woningen zijn grondig gerenoveerd en op vele punten verbeterd. Zo zijn ze van het gas af gehaald en aangesloten op stadswarmte. Gevels en dak zijn geïsoleerd en er zijn zonnepanelen geïnstalleerd, waardoor bewoners besparen op hun energierekening. De woningen zijn verder voorzien van o.a. een nieuwe keuken, toilet en badkamer en mechanische ventilatie. En ook het aanzicht van de gevels is weer in lijn gebracht met het oorspronkelijk ontwerp van het complex van net na de oorlog.

Elke maand een portiek klaar

Aannemer de Nijs is erin geslaagd om ondanks de corona-maatregelen de werkzaamheden verantwoord en bijna volgens planning uit te voeren. De Nijs levert tot de zomer van 2021 iedere maand een portiek op van 8 woningen. Totaal bestaat het plan Berghoef uit 112  woningen. In september levert aannemer Coen Hagedoorn aan de overkant van de Reina Prinsen Geerligsstraat de eerste woningen op in project Holt. Hier vinden vergelijkbare renovaties plaats.

Sleuteloverdracht op 1,5 meter

In deze tijd van corona en de bijhorende maatregelen gaat de oplevering iets anders. Uiteraard worden de richtlijnen van het RIVM aangehouden, mogen er niet meer dan 3 personen tegelijk in de woning en ontvangt de bewoner de sleutel op afstand. De eerste bewoners zijn erg te spreken over de renovatie en het afwerkingsniveau van hun nieuwe woning. Vooraf zijn de werkzaamheden uitgebreid besproken met de bewonerscommissie om te zorgen dat ze aansluiten bij de wensen van bewoners.

Doorschuiven

Veel bewoners maken van de gelegenheid gebruik om door te schuiven naar een andere woning. Er komen woningen vrij doordat bewoners gebruik maken van hun stadsvernieuwingsurgentie en een permanent onderkomen elders in de stad vinden. Veel grote gezinnen kunnen daardoor doorschuiven naar een beter passende woning in de buurt.

Deel deze pagina