Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Eerste stappen aanpak van Deysselbuurt gezet

Publicatiedatum: 22-03-2016

De eerste stappen zijn gezet voor het aanpakken van de Lodewijk van Deysselbuurt. We gaan vanaf 2017 aan de slag met de woningen. Eerst praten we met bewoners over hun wensen.

In gesprek met bewoners
Met 26 medewerkers van Rochdale spraken we in januari en februari met bijna 300 bewoners in de buurt. Wij noemden het voordeurgesprekken, maar veel bewoners vroegen ons binnen en lieten ons zien hoe hun woning er van binnen uit ziet. De punten die bewoners het vaakst noemden waren
 
•         Schimmel en vocht in de muren
•         Woning te klein
•         Kou, tocht en isolatie
•         Zwerfvuil
 
Dat wat de bewoners vonden gaf geen opvallende verschillen met het technisch onderzoek dat we uitvoerden. Dat onderzoek bevestigde dat schimmel, vocht en tocht de grootste problemen zijn.
 
Bewoners gaven ook vaak aan best tevreden te zijn over de eigen woning en de buurt. Het was niet alleen negatief wat er gemeld werd.
 
Hoe nu verder?
Tot na de zomer gaan we met elkaar in gesprek over de aanpak. We praten met bewoners, de gemeente, politie, wijksteunpunt wonen en andere betrokken partijen. Wilt u ook meepraten? Neem contact met ons op.
 
Vanaf het najaar beginnen concrete gesprekken met bewoners over de vernieuwing van de eerste woningen. En dan gaan we in 2017 echt aan de slag met het eerste woonblok. De gesprekken gaan dan gewoon verder per woonblok en we hebben zodoende een aantal jaren nodig om de bijna 1200 woningen en 40 bedrijfspanden aan te pakken.
 
Een nieuwe krant
Vandaag hebben alle bewoners de Van Deyssel krant ontvangen. In de krant vertellen we over de buurtaanpak, vertellen bewoners over hun dromen, wensen en ideeen en houden we bewoners op de hoogte van de planning. Lees de krant online of vraag hem aan via info@rochdale.nl

Deel deze pagina