Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Eerste voorstellingen 'Radio van Deyssel' uitverkocht

Publicatiedatum: 01-10-2018

De eerste voorstellingen van ‘Radio van Deyssel’, uitgevoerd door theater Frascati in een pandje van Rochdale aan de Lodewijk van Deysselstraat, zijn een feit. Afgelopen weekend waren de optredens op zaterdag en zondag uitverkocht.

De Lodewijk van Deysselbuurt krijgt een make-over. Wat gaat de grootschalige renovatie de bewoners brengen? Theatermaker Hanna Timmers en social designer Luca van Slagmaat trekken een jaar lang deze buurt in en gaan achter de voordeur op zoek naar de onvertelde verhalen. In meerdere voorstellingen komen deze samen.

Veel gelachen

In deze voorstelling (deel 1) kruipen acteurs Ellik Bargai en Sam Ghilane in de rol van radiopresentator en laten de bewoners voor het eerst aan het woord. Wie is de Van Deyssel? Wie wonen, werken en leven hier? De voorstelling werd uitgevoerd op een luchtige toon, ondanks de soms zwaardere onderwerpen. Daarom werd er ook veel gelachen. Er waren veel professionals aanwezig maar ook bewoners die vertelden over hoe het is om op te groeien in de Deysselbuurt.

Handtekeningen

De 13 jarige Sultan vertelde over het wonen in de Van Deysselbuurt met haar familie. Ondertussen liet ze al dansend zien wat haar grote droom is; een toekomst als balletdanseres. Sultan ging in 2017 tussen het balletten door ook langs de deuren in het blok waar zij woont om handtekeningen te verzamelen onder een brief met daarin het verzoek om het gebouw te slopen. Deze brief overhandigde zij vervolgens aan bestuursvoorzitter van Rochdale Hester van Buren.

Vernieuwing

Op de site van Frascati vindt je binnenkort een foto-impressie en informatie over de komende voorstellingen.

Deel deze pagina