Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Coaches helpen huurders energie te besparen

Publicatiedatum: 27-06-2019

Energie besparen gaat vaak makkelijker dan gedacht. Het gebruik van ledlampen, radiatorfolie of een douchetimer scheelt al vele euro’s op de energierekening. Om huurders in Poelenburg en Peldersveld hierbij te helpen, biedt Rochdale hen een gratis energieadvies aan. Energiecoaches gaan vanaf eind juni tot en met eind augustus bij bewoners langs. De energiecoaches zijn vrijwilligers uit de buurt, getraind en begeleid door Bewonerswerk.

Vernieuwen en verduurzamen

De wijken Poelenburg en Peldersveld zijn de afgelopen jaren flink vernieuwd. Rochdale heeft groot onderhoud gedaan aan ruim 330 woningen. Lubna Butt, Buurtregisseur Poelenburg en Peldersveld bij Rochdale: “De woningen zijn flink opgeknapt en energiezuiniger gemaakt. Dit maakt energie besparen een stuk makkelijker, maar het is vervolgens aan de bewoner hoeveel er daadwerkelijk wordt verbruikt.”

Energie besparen begint bij inzicht

Veel huurders zijn zich niet van bewust van hun energieverbruik. De energiecoach loopt samen met de huurder door de woning en kijkt hoe er energie en geld kan worden bespaard. “Het gaat vaak om relatief kleine dingen, die bij elkaar opgeteld kunnen leiden tot flinke besparingen op jaarbasis’’, aldus Butt. De huurders krijgen een persoonlijk advies op maat met slimme tips. Ook ontvangen zij een gratis energiebox met allerlei besparende producten. Zo kunnen ze direct zelf aan de slag.

Samen bereiken we meer

De energiecoaches zijn onderdeel van de aanpak ‘Samen Duurzaam’. Rochdale zorgt voor goed geïsoleerde woningen met een beter energielabel, minimaal B. Bewoners worden gestimuleerd om zelf zuiniger met energie om te gaan. Rochdale gaat in 2019 in totaal bijna 820 woningen duurzamer maken. Ook worden minimaal 100 eengezinswoningen en twee appartementencomplexen voorzien van zonnepanelen.

Deel deze pagina