Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Experiment woningruilweken slaat aan

Publicatiedatum: 24-03-2017

Twee weken na de start van de actie in Amsteldorp zijn 53 huurders geïnteresseerd en willen 20 huurders ook echt graag ruilen.

Om meer beweging in de vastzittende sociale huurmarkt te krijgen, organiseren Rochdale en Ymere van 9 maart tot en met 3 mei 2017 de Woningruilweken in Amsteldorp. Het is een nieuw initiatief dat plaatsvindt in samenwerking met de gemeente en de huurders van Amsteldorp. Het doel van het experiment is om meer huurders te helpen aan een woning die (beter) bij ze past. Zodat zoveel mogelijk mensen met een bescheiden inkomen een passende woning vinden bij hun woonwensen, levensfase en inkomen.  

Veel interesse voor woningruil

Twee weken na de start van de actie hebben 53 huurders  aangegeven geïnteresseerd te zijn, waarvan 20 hebben aangegeven ook echt te willen ruilen. De actie toont hiermee in ieder geval aan dat woningruil huurders aanspreekt en dat ze bereid zijn hiervoor stappen te ondernemen. 

Onderzoek Amsteldorp

Uit eerder onderzoek door Kennisland in de wijk Amsteldorp blijkt dat bewoners best graag willen verhuizen naar een andere, meer geschikte woning, maar dat ze het nog belangrijker vinden om in de buurt te blijven.  In de praktijk is het lastig om een geschikte woning in dezelfde buurt te vinden. De  bewoners hebben eind vorig jaar aangegeven dat zij interesse hebben om hun woning te ruilen. De Woningruilweken zijn vervolgens opgezet om deze mogelijkheid meer bekendheid te geven en te faciliteren.

Bewoners in Amsteldorp kunnen met elkaar van woning ruilen als er voor beide sprake is van een beter passende woning. Bijvoorbeeld van een boven- naar een benedenwoning of van een grotere naar een kleinere woning. De inzichten uit de woningruilweken bieden wellicht handvatten waar zowel de bewoners als Rochdale en Ymere van kunnen profiteren.  

Actie loopt tot 3 mei

De actie loopt tot 3 mei 2017. Tot die tijd zijn er nog meerdere initiatieven om geïnteresseerde bewoners uit Amsteldorp met elkaar in contact te brengen. Zo wordt er op maandag 10 april een speeddate voor huurders georganiseerd. Meer informatie staat op: www.woningruilweken.nl.

Deel deze pagina