Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Extra woningen voor gezinnen in problemen Kinkerbuurt

Publicatiedatum: 02-03-2018

In de Kinkerbuurt worden negen woningen tijdelijk beschikbaar gesteld aan het Leger des Heils. Het gaat om twee-kamerwoningen en een paar woningen met drie kamers die onlangs zijn komen leeg te staan.

Het gaat om woningen in de Hasebroekstraat en de Jan Pieter Heijestraat. Deze waren bestemd als wisselwoning omdat in deze buurt door Rochdale flink wordt gerenoveerd. Nu dus (voorlopig) niet meer, want er komen tijdelijk mensen te wonen die in de problemen zitten en anders op straat moeten leven. Het Leger des Heils is erg blij dat Rochdale te hulp schiet. Deze hulporganisatie kan de grote hoeveelheid gezinnen met kinderen waarvan de situatie op dit moment uitzichtloos is, niet aan.

Overdracht sleutels

Een collega van Rochdale geeft een rondleiding aan twee medewerkers van het Leger des Heils in de woningen (zie foto). Daarna werden de contracten ondertekend en de sleutels overhandigd. De meeste woningen zijn nog gestoffeerd, dus de eerste huurders kunnen er voor het weekend in. 

Kerntaken

Zoals alle woningcorporaties heeft ook Rochdale een aantal woningen in haar bezit die beschikbaar worden gesteld voor kwetsbare doelgroepen. ‘Het behoort tot onze kerntaken om iedereen die daartoe zelf niet toe in staat is een dak boven het hoofd te geven’, aldus de medewerkster van Rochdale. (fotografie: Kevin Osei)

Deel deze pagina