Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Familie Al Hussein krijgt de sleutel in de Nierkerkestraat

Publicatiedatum: 09-05-2017

De familie Al Hussein uit Syrië is blij. Vandaag hebben ze de sleutel gekregen van een woning in de Nierkerkestraat in Amsterdam Nieuw West.

De vader woont al een tijdje alleen in Nederland en onlangs is hij herenigd met zijn gezin. Dit complex stond eerst op de nominatie voor sloop, maar Rochdale besloot om het samen met het stadsdeel op te knappen, zodat er ook statushouders terecht kunnen.

Protest
Dit complex is ook gezien de oppervlakte van sommige woningen geschikt voor statushouders met hun gezin. De tijdelijke huurders, veelal studenten, wisten al dat ze moesten vertrekken. Hun huurcontract liep ten einde. Er kwam protest en Rochdale ging het gesprek met ze aan om te kijken of er niet toch een oplossing was.

Speeddate
Toen bleek dat er meerdere personen alleen woonden in een tweekamerappartement, hebben wij aan hun gevraagd of ze bereid zouden zijn zo’n appartement te delen. Uiteindelijk is zelfs een speeddate georganiseerd om te kijken wie bij wie wilde wonen. Zo kan er letterlijk worden ingedikt en kan bijna iedereen toch in het complex blijven wonen. Bovendien is er ruimte voor statushouders. Fofografie: Elmer van der Marel.

Deel deze pagina