Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Fier op ontwikkeling (4oo) wint Challenge Banneplein

Publicatiedatum: 30-08-2019

In het najaar van 2019 levert Rochdale een wooncomplex op met 76 sociale huurwoningen. Zeven van deze woningen wil Rochdale graag beschikbaar stellen aan bewoners die extra begeleiding nodig hebben.

Daarom nodigde de woningstichting diverse zorgaanbieders uit om met een voorstel te komen dat goed past in het complex en positief bijdraagt aan de buurt. Op 26 augustus presenteerden Cordaan, Indaad en Fier op ontwikkeling (4oo) hun ideeën tijdens een pitchmiddag. 4oo kreeg de meeste punten van de jury en won met het plan ‘Onder de panne in de Banne’ de challenge.

4oo biedt zorg aan jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Zij geven hen een thuis en ondersteuning in het dagelijks leven van het huishouden tot werk en vrijetijdsbesteding. Met het plan ‘Onder de panne in de Banne’ wil 4oo dit ook mogelijk maken op het Banneplein. Samen met medebewoners en belangrijke partners wordt er ook bijgedragen aan de leefbaarheid van de buurt en wordt er actief ingezet op het stimuleren van ontmoetingen.

Henrike Klok, Roerganger huisvesting kwetsbare groepen bij Rochdale: “4oo had zich zichtbaar verdiept in wat er speelt in de Banne en toonde zich een betrokken organisatie die met hart voor deze buurt aan de slag wil gaan. Bijvoorbeeld door het inrichten van een huiskamer voor buurtbewoners, het organiseren van thema-avonden, het verwelkomen van nieuwe huurders en het opzetten van een speelgoedbank en klussenportaal. Binnenkort gaan we met 4oo in gesprek om de samenwerking verder te bespreken.”

Rochdale geeft thuis

Rochdale zorgt ervoor dat mensen met een laag inkomen wonen in Amsterdam, Zaanstad, Purmerend, Diemen en Landsmeer. Met betaalbare woningen van goede kwaliteit bieden wij ruim 80.000 bewoners een thuis. Rochdale ziet het als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om mensen zó te huisvesten dat de huurders en de buurt hier beter van worden. Door samen te werken maken we sterke buurten.

Deel deze pagina