Nieuwsbericht

Geen bezwaar tegen statushouders Nierkerkestraat

Publicatiedatum: 11-10-2016

De bewoners in en rondom het wooncomplex in de Nierkerkestraat in Amsterdam Nieuw-West hebben geen bezwaar tegen de komst van statushouders.

De studenten die er op dit moment met een tijdelijk contract wonen, willen heel graag blijven. Dat blijkt na een informatiebijeenkomst in de wijk waar Rochdale samen met het stadsdeel een toelichting heeft gegeven op de plannen om het complex niet te slopen maar nog vijf jaar te gebruiken. De woningen worden van binnen aangepakt, maar ook de buitenkant waardoor dit gebouw straks qua uitstraling beter aansluit op de rest van de buurt. Achmed Baâdoud opende de meeting namens Stadsdeel Nieuw West.

Acute vraag
De vraag naar woningen voor statushouders met een verblijfsvergunning is groot. Dit complex is ook gezien de oppervlakte van sommige woningen uitermate geschikt om een aantal statushouders te huisvesten met hun gezin. Niet alleen zij zoeken snel naar een woning, daarom krijgen ook andere woningzoekenden de kans om een woning in dit complex te huren. De huurcontracten van de studenten die er momenteel wonen, lopen af. Ondanks het feit dat de situatie is veranderd, hebben zij niet het recht om te blijven. Uitgangspunt is een gemengde gemeenschap die prettig met elkaar in en rondom het complex woont. De samenstelling wordt een afspiegeling van de samenleving.

Tuinen
Verder worden onder andere de tuinen en de entrees opgeknapt. Aan de bewoners én buurtbewoners wordt ook gevraagd om mee te denken over hoe deze gemeenschappelijke ruimtes er uit komen te zien.

Deel deze pagina