Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Gemeente Zaanstad komt met aanpak om leefbaarheid en veiligheid in flat Brandaris te vergroten

Publicatiedatum: 15-03-2019

De gemeente Zaanstad wil de veiligheid en leefbaarheid in en om de flat Brandaris in Peldersveld vergroten en een einde maken aan gesignaleerde misstanden en ondermijning in de flat. Daarom gaat binnenkort het project 'Aanpak Brandaris' van start.

Doel is om met gerichte controles in de flat enerzijds misstanden als belasting-, uitkerings-, en woonfraude op te sporen en aan te pakken en anderzijds waar nodig zorg en ondersteuning te bieden aan bewoners. Bewoners van de Brandaris ontvangen hierover vandaag een brief van de gemeente. Rochdale is eigenaar en verhuurder van de flat.

Veel bewoners in de Brandaris krijgen ondersteuning vanuit het Jeugd- en Sociaal Wijkteam. Daarnaast zijn er veel klachten over afvaloverlast, diefstal, bedreiging en geluidshinder en zijn er signalen die wijzen op criminaliteit. In de flat met 382 sociale huurwoningen, waarin bijna de helft van de bewoners een beroep doet op een uitkering op een sociale voorziening, is veel sprake van armoede- en zorg-gerelateerde problemen. Ook zijn er veel klachten over afvaloverlast, geluidshinder, diefstal en bedreiging en zijn er veel signalen die wijzen op fraude en ondermijning. Dat vraagt om een gemeenschappelijke en integrale aanpak.

Bewoners hebben van de Gemeente Zaanstad een brief ontvangen met meer informatie over de aanpak en een mogelijk bezoek van een onderzoeksteam. Rochdale maakt geen onderdeel uit van dit onderzoeksteam.

Bewoners met vragen kunnen contact opnemen met de gemeente via Brandariszaanstadnl of bellen via 14075. U kunt dan vragen naar een medewerker van het team Brandaris. Ook organiseert de gemeente spreekuren in de bewonersruimte (2e verdieping) van de Brandaris op maandag 18 maart 2019 van 10.00 tot 12.00 uur en woensdag 20 maart 2019 van 16.00 tot 18.00 uur.
Meer informatie staat ook op website van de gemeente.

 

 

Deel deze pagina