Nieuwsbericht

Gepland hostel in Osdorperhof zorgt voor onrust

Publicatiedatum: 04-04-2016

Bewoners van de Osdorperhof maken zich zorgen over de komst van een hostel in hun gebouw. Ze zijn bang voor overlast van de gasten.

Rochdale heeft de bewonerscommissie vorige week gesproken en neemt hun zorgen mee naar het overleg met de ondernemer. De bedrijfsruimte op de 1ste, 2e en 3e verdieping van het complex Osdorperhof staat ongeveer twee jaar leeg en dat is slecht voor het gebouw en voor de buurt. De ondernemer van het You'hotel, met wie we al een intentieovereenkomst hebben getekend, heeft een kansrijk bedrijfsplan en wij geloven dat het de buurt kan verrijken.

Slapen in ruil voor talent

Kern van het hostelconcept is dat gasten hun talenten kunnen aanbieden voor een gratis verblijf. Denk aan een Spaanse leraar die voor een gratis overnachting twee of drie andere bewoners Spaanse les geeft. Of aan toeristen die meehelpen met het ontbijt tijdens de weekenden. Of een kunstenaar die buurtbewoners uitnodigt voor een workshop. Er is veel mogelijk. Een gedeelte van de bedden moet gewoon worden betaald. Het gaat in het plan om 69 kamers met ca. 300 bedden.

Vroeger werd de ruimte gehuurd door Cordaan, de zorgverlener die ook de woningen verhuurde met en zonder zorg. Sinds twee jaar huren de bewoners rechtstreeks van Rochdale en Cordaan heeft alleen nog maar een ruimte op de begane grond net als huisartsen en andere zorgverleners.

Eigen portier

Het geplande hostel krijgt een eigen ingang met een eigen portier en beveiliging. We maken in overleg met de bewoners duidelijke afspraken met de ondernemer. We nemen de zorgen van bewoners serieus, ook wij willen niet dat er overlast ontstaat. Kijk voor de zorgen van de bewoners deze reportage van AT5

Deel deze pagina