Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Gevaar voor koolmonoxide-vergiftiging was de drijfveer

Publicatiedatum: 12-02-2019

Rochdale begon eind 2015 met het benaderen van bewoners waarvan we wisten dat ze een geiser hadden.

Het doel was om alle open verbrandingstoestellen te vervangen, dus ook gashaarden, gevelkachels en open CV-toestellen. En inmiddels is dit enorme project afgerond! De bewoners hebben nu een zuinige combi-ketel waar ook het warme water vandaan komt. Dat zorgt voor extra comfort, en er is nu ook nog minder risico op het inademen van slecht verbrande rookgassen.

Projectleider Marc Compier: “De veiligheid van onze huurder staat altijd voorop en dat was de belangrijkste drijfveer om dit omvangrijke project op te zetten.”

Bewonersbegeleiding

De bewonersbegeleider, Erik Jan van der Knaap gaat soms wel drie keer bij bewoners langs. “Het werkt het beste om bewoners uitgebreid en in hun eigen huis te informeren over de werkzaamheden en wat de gevolgen zijn. Tijdens het huisbezoek kan je alles ook aanwijzen. Daarom is het zo fijn dat de montageleider van Bonarius er meteen bij is. Dan heeft de bewoner meteen alle technische informatie en een gezicht bij de mensen die aan het werk gaan.”

Veiligheid

Een klein gedeelte van alle woningen in Nederland heeft een geiser, gaskachel of moederhaard (zogeheten open verbrandingstoestellen) voor verwarming of warm water. Deze toestellen halen de zuurstof die nodig is voor de verbranding van het gas uit de woning. Als er te weinig zuurstof wordt aangezogen, verbrandt het gas niet goed en kan er koolmonoxide in de woning komen. Dat is een gevaar voor de gezondheid en die van de buren. In Nederland overlijden jaarlijks enkele mensen door koolmonoxidevergiftiging.

Deel deze pagina