Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Goedkoper, slimmer en duurzamer inkopen van onderhoudsmaterialen

Publicatiedatum: 29-06-2022

Fijn en betaalbaar wonen in een sterke buurt. Dat is waar Rochdale voor staat. Om onderhoud en reparaties zo goed en zo snel mogelijk uit te voeren is het belangrijk dat inkoop en toelevering van onderhoudsmaterialen goed verloopt.

Zo kunnen onze servicemonteurs snel en efficiënt werken. Tegelijkertijd hebben we een stevige ambitie om duurzamer te werken.

Samenwerkingsverband GIO

Rochdale heeft zich daarom aangesloten bij het samenwerkingsverband Gezamenlijke Inkoop Onderhoudsmaterialen (GIO). Het schaalvoordeel van dit verband leidt tot inkoopvoordelen, maar ook tot meer kennis en vernieuwing. Zo zet GIO stappen op het gebied van gebruik van circulaire materialen (een aantal veelgebruikte materialen kan inmiddels circulair worden aangeboden), binnenstedelijke logistiek (pilots met duurzamere en kleinere vervoersmiddelen) en verbeteren van de bedrijfsmatige processen (zoals administratie).

Samen met Mastermate

Rochdale werkt al zeer lang prettig samen met leverancier Mastermate. Zij zijn als leverancier ook partner geworden van de GIO-leden en blijven daarmee partner voor Rochdale. Door samen deel uit te maken van een groter samenwerkingsverband  kunnen beide partijen gebruik maken van de kennis en ervaring van alle aangesloten partijen. Ook wordt door de toetreding van Rochdale de slagkracht en innovatiekracht van het verband vergroot, onder andere waar het gaat om een buurtgerichte aanpak.

Wat is GIO?

GIO is ruim 5 jaar geleden opgestart met als oogmerk het behalen van een integraal prijsvoordeel op de inkoopprijs voor alle leden. De toen aangesloten leden deelden dezelfde visie op vastgoedonderhoud: de vakmannen moeten zo slim mogelijk worden beleverd, zoveel mogelijk in één stroom met een hoge First Time Fix als gevolg. De leden van GIO zijn: Bo-Ex, Brabant Wonen, Mitros, Rochdale, Vastgoed Onderhouds Centrale (VOC) en Vastgoedservice.

Het contract met Mastermate loopt tot en met 31 maart 2025.   

Op de foto van links naar rechts: Frits Cambier van Nooten, Wim  Voskamp, Corné van Eijk en Nico OverdeVest

Deel deze pagina