Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Gouden jaren in de stad, kennis delen met elkaar

Publicatiedatum: 22-05-2017

Intensieve kennisdeling over ouder worden in de stad. Daarvoor is het seminar: Golden Years in the City. Inschrijven is nog mogelijk, wees er snel bij!

Dit seminar van het Aedes-Actiz-Kenniscentrum Wonen/Zorg (KCWZ) vindt plaats bij Rochdale en is een van de onderdelen van het International Social Housing Festival. Met lezingen en een stadsgesprek, gaan we in op trends, de zorgzame stad en voorzieningen die nodig zijn voor de steeds diverser wordende groep ouderen. U kunt u nu nog inschrijven, het is gratis, maar aanmelden is verplicht.

International Social Housing Festival

Van 13 tot 23 juni vindt in en rond Museum Het Schip het International Social Housing Festival plaats. Aedes, AFWC, Housing Europe, gemeente Amsterdam en Museum Het Schip zijn initiatiefnemers. Inmiddels hebben vele organisaties uit binnen- en buitenland zich al aangesloten. Gedurende die dagen zijn er bijeenkomsten, workshops, excursies en exposities. De rijke traditie van de sociale woningbouw staat centraal.

Tijdens het festival vindt op dinsdag 20 juni het seminar Golden Years in the City plaats, over ouder worden in de stad. We hebben uit allerlei branches aanmeldingen. U ontmoet mensen van huurdersorganisaties, van de gemeentes Nijmegen en Almere, van Vivium, Twynstra Gudde, De Alliantie, Ymere, Woonzorg Nederland, Woonstad Rotterdam en van Servatius.

Programma

De eerste lezing geeft professor Jan Latten, bijzonder hoogleraar sociale demografie aan de Universiteit van Amsterdam. De tweede lezing is van stedebouwkundige Sven van Oosten van bureau MAAN.
Het stadsgesprek is met Hester van Buren, bestuurder woningcorporatie Rochdale, Roeland Hokken, Bestuurssecretariaat Cordaan, Olga van den Berg, lid werkgroep levensloopgeschikt wonen en een vertegenwoordiger van gemeente/ GGD Amsterdam.
U kunt `s middags ook nog kiezen voor het programma van de Initiatiefgroep Levensloopbestendig Wonen van 13.00 tot 15.00 uur en van 15.30-17.30 uur excursies naar De Boeg (van Stadgenoot) en Osdorperhof (van Rochdale).

De Osdorperhof

De Osdorperhof (Pieter Calandlaan) is een seniorencomplex (55+) van Rochdale. Het bestaat uit zelfstandige woningen in hoogbouw en laagbouw met een gezamenlijke binnentuin. Het complex heeft een recreatie- en ontmoetingsruimte die beheerd wordt door Cordaan met dagbesteding. Tijdens het bezoek maakt u kennis met de sociaal beheerder, hoort u meer over de betaalbare woningen en ziet u met eigen ogen dat toegankelijkheid voorop staat. De voorzitter van de bewonerscommissie gaat u rondleiden bij deze excursie!

Deel deze pagina