Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Gouden woorden voor Breehorn

Publicatiedatum: 03-06-2021

De Gouden AAP, de Amsterdamse Architectuur Prijs, is voor Westbeat in Amsterdam Nieuw-West.  Een zeer terechte winnaar. Westbeat is een geweldig mooi gebouw aan de Lelylaan, met 150 woningen en werk-, cultuur- en ontmoetingsfuncties. Studioninedots en opdrachtgever Lingotto Ontwikkeling: gefeliciteerd! Breehorn is volgens juryvoorzitter Songül Mutluer de onbetwiste runner-up.

In haar toespraak onderstreepte de wethouder uit Zaanstad hoe fijn het moet zijn om in Breehorn op te groeien, in een buurt waar je het verschil tussen rijk en arm niet kunt zien. Het project in de Waterlandpleinbuurt (Amsterdam-Noord) symboliseert perfect waar Rochdale voor staat: voor betaalbaar wonen in een fijne buurt. De drie gebouwen bieden een uitgekiende mix van bijna 300 kleine en grotere woningen, energiezuinig en met relatief lage huren en ontworpen om een prettige woonomgeving te creëren. Breehorn bewijst dat kwaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid hand in hand kunnen gaan.

Breehorn is een coproductie van Rochdale en Stadgenoot. Het ontwerp is van LEVS architecten. Meer informatie over alle genomineerden, inclusief Breehorn en Westbeat, vind je hier. De hele prijsuitreiking terugkijken kan hier.  

 

Deel deze pagina