Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Groene energie van daken Rode Kruislaan

Publicatiedatum: 25-11-2019

De toekomst is zonnig! Want op de daken van complex de Rode Kruislaan in Diemen prijken  sinds kort maar liefst 576 zonnepanelen. Ook zijn de daken extra geïsoleerd en voorzien van groen

Schone energie

Vanaf de straat zie je ze niet, maar de daken van vier hoge flatblokken aan de Rode Kruislaan in Diemen liggen vol met zonnepanelen. De opgewekte energie gaat naar centrale voorzieningen binnen het complex, zoals verlichting, liften en ventilatie. Zo ontstaat een deel van de benodigde elektriciteit op schone en duurzame wijze.

Groene daken

De zes lager gelegen daken kleuren binnenkort groen, wanneer de aangelegde stekken met verschillende soorten planten in bloei komen. Deze planten houden water goed vast en creëren zo een natuurlijke buffer: na een flinke hoosbui bergen ze het water goed, zodat niet alles terechtkomt in het riool.  Daarbij zorgt meer groen voor een fijne en diverse leefomgeving.

Isolatie

Naast zonnepanelen en groen zijn de daken voorzien van extra isolatie. Hierdoor blijft warmte in de winter beter binnen én zijn woningen in de zomer langer koel. De beplanting isoleert de gebouwen daarnaast nog meer tegen weersinvloeden en omgevingsgeluid. Dat zet zoden aan de dijk, dus.

Consolidated Nederland BV voerde de dakwerkzaamheden uit, de zonnepanelen zijn gerealiseerd door Lens BV.

 

Deel deze pagina