Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Het duurzaamheidsloket is geopend!

Publicatiedatum: 17-08-2018

Met een online duurzaamheidsloket krijgen aanvragen van huurders op het gebied van energiezuinig wonen de aandacht die nodig is.

Eén plek  waar u terecht kunt met uw duurzame initiatief, kijk direct wat de energiezuinige mogelijkheden zijn. Zo kunnen we vaker tegemoetkomen aan wensen van huurders en dat kan motiverend werken voor huurders om meer te doen aan duurzaamheid.

Gezonde en duurzame woning

Wij streven naar een gemiddeld energielabel B (voor het hele woningbezit van Rochdale). De verbetering van woningen en energiebewust gedrag van bewoners leiden beiden tot een een gezonde en duurzame woning en tot minder uitstoot van CO2. Dat is de koers van Rochdale bij het behalen van de doelstellingen van gemeentelijke, nationale en internationale afspraken over het klimaat.

Het duurzaamheidsloket biedt momenteel verschillende mogelijkheden aan de huurders van Rochdale:

  1. Isolatieglas (HR++) met rooster: huurders kunnen tegen een huurverhoging hun enkelglas laten vervangen door HR++-glas. Hierdoor gaan de stookkosten omlaag en vaak ervaren zij meer comfort.
  2. Koken zonder gas: huurders kunnen overstappen op elektrisch koken. Wij zorgen voor de juiste benodigdheden binnen de woning en zij zorgen voor een elektrische kookplaat en pannen.
  3. Energie van de zon: we zijn druk bezig met het opstellen van beleid voor zonnepanelen vóór 2019. Wilt u daar het eerste van op de hoogte zijn; schrijf u dan in voor de duurzaamheidsnieuwsbrief.
  4. Groen dak: hier kunnen huurders een voorstel indienen om mee te doen. Twee complexen krijgen komend jaar een groen dak boven hun hoofd.
  5. Uw eigen duurzame idee: als huurders een ander idee voor verduurzaming hebben roepen wij hen op zich te melden, wij gaan dan kijken hoe we hierbij kunnen helpen.

Schrijf u in voor de nieuwsbrief als u betrokken wilt blijven bij de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid bij Rochdale.

Deel deze pagina