Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Hoera! Een nieuw complex in Purmerend

Publicatiedatum: 05-10-2021

De oplevering van de Argonaut, een vierlaags woongebouw met 18 sociale huurwoningen in Purmerend, was gisteren reden voor een klein feestje. De nieuwe woningen maken deel uit van het project Brantjesoever, een locatie vlakbij het centrum van Purmerend waar ook koopwoningen zijn gepland.

Vertegenwoordigers van Rochdale, HSB-bouw en de gemeente ‘doopten’ gisteren het gebouw en brachten samen met de bewoners van de nieuwe woningen een toost uit op het project. Alle nieuwbouwwoningen zijn, volgens de regels, toegewezen aan inwoners van Purmerend.

Argonaut: mooie woningen op prachtige plek
De locatie Brantjesoever ligt tegenover het stadhuis aan de Purmersteenweg, vlakbij het treinstation, aan het water De Where. De Argonaut is een woongebouw dat bestaat uit vier bouwlagen (in makelaarstermen een ‘urban villa’) met bergingen op de begane grond. Het complex heeft een lift en is voorzien van zonnepanelen voor de energievoorziening van de algemene ruimten. De woningen zijn aangesloten op stadsverwarming en er wordt elektrisch gekookt. De tweekamerappartementen hebben een gemiddeld oppervlak van 58 m2. De naam ‘Argonaut’ is een verwijzing naar de historische achtergrond van de locatie. Het is de naam van een boot waar houthandel Brantjes vroeger hout mee verscheepte uit Stavanger en Frederikshaven.

Birgitte de Maar, bestuurder bij woningstichting Rochdale, is blij met de oplevering:
De nieuwbouw is helemaal in lijn met onze ambitie om flink te groeien in Purmerend. Er is behoefte aan veel meer sociale huurwoningen dan er nu zijn. De Argonaut bestaat uit woningen van topkwaliteit, met een hoog duurzaamheidsniveau. Deze buurt heeft alles in zich om uit te groeien tot een geweldige plek.’

Dat het een geweldige plek is, beaamt wethouder Eveline Tijmstra:
‘De nieuwe woningen liggen op een plek met een rijke geschiedenis, om de hoek van onze de historische binnenstad met gezellige terrasjes en winkels, maar ook vlak naast het Waterlandkwartier waar we in de komende jaren een prachtig centrumgebied van gaan maken. Met deze 18 sociale huurwoningen voegen we betaalbare woningen toe aan ons centrumgebied. De Purmerenders die hier straks komen te wonen hebben een heerlijke stek.’

HSB ontwikkelt hier in totaal 116 woningen
HSB is de gebiedsontwikkelaar van Brantjesoever. In totaal komen hier 116 woningen: 60 koopappartementen, 12 middenhuurwoningen, 18 sociale huurwoningen en 26 ‘herenhuizen’. Het complex met de 18 sociale huurwoningen heeft HSB verkocht aan Rochdale.

Sociaal woonakkoord
De oplevering van de Argonout is helemaal in lijn met het ‘sociaal woonakkoord’ dat vorige week gesloten werd. In dat akkoord spreken de gemeente en vier woningcorporaties af dat ze tot 2030 3.600 sociale huurwoningen en 1.200 betaalbare middeldure woningen in Purmerend gaan bouwen.

 

Deel deze pagina