Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Hoeveel 'winst' maakt Rochdale eigenlijk?

Publicatiedatum: 01-03-2018

Het antwoord op deze vraag is geen. Elke euro die we overhouden, investeren wij in sociale huisvesting.

Vanochtend was het onderwerp in de (sociale) media dat corporaties veel winst maken op sociale huurwoningen. We merken dat deze berichten tot vragen van onze bewoners leiden. Daarom leggen we graag uit wat wij doen met onze huurinkomsten.

Investeren

Als we kijken naar onze cijfers (zie onderstaande grafiek), zou u kunnen concluderen dat ook wij een vergelijkbare winst maken per woning. Alleen is dat geen winst maar het bedrag dat we overhouden om woningen te onderhouden, te renoveren, te verduurzamen en meer woningen te bouwen. Ook om daarmee de woonlasten van bewoners omlaag te brengen.

Betaalbaar als uitgangspunt

Dat betekent niet dat we met het geld dat we overhouden simpelweg de huur kunnen verlagen. Al zouden we dat wel graag willen, omdat ook wij ons zorgen maken over huurders die moeite hebben om maandelijks rond te komen. We doen er alles aan om de huur betaalbaar te houden.

En daarom doen we ook een beroep op het kabinet, om de bovenmatige belastingen op corporaties te beperken, want het is de overheid die zo de echte winst maakt. Op die manier kunnen we nooit voorzien in de behoefte aan meer, betaalbare en duurzame woningen.

In onderstaande grafiek, ziet u waar de huur naar toe gaat.

 

Deel deze pagina