Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Hulpverlening bij huurschuld werkt

Publicatiedatum: 09-04-2019

In Amsterdam en omliggende gemeenten zijn vorig jaar 39 huurwoningen van Rochdale ontruimd als gevolg van een langdurige huurschuld. Dit is ongeveer even hoog als het jaar ervoor (34). In 2016 was het aantal huisuitzettingen vanwege een huurachterstand aanzienlijk hoger. Toen werden maar liefst 82 woningen ontruimd.  De fors lagere cijfers van de afgelopen twee jaar zijn onder andere het gevolg van een gezamenlijke hulpverleningsaanpak.

Rochdale is blij met de lage cijfers. Johan Wouters, teamleider bij Woonservice: “We zijn op de goede weg. Het is vooral belangrijk dat we er alles aan doen om huisuitzettingen zoveel mogelijk te voorkomen. Samen met partners, zoals de gemeenten, blijven we ons daarom inzetten om het aantal huisuitzettingen zo laag mogelijk te houden.”

De dalende cijfers van woningontruimingen als gevolg van huurschuld in de afgelopen jaren, bewijzen het succes van samenwerkingsprojecten als  ‘Vroeg Eropaf’ en ‘Geregelde Betaling’. De Vroeg Eropaf methode is al jaren een effectieve manier om Amsterdammers met beginnende achterstanden in de huur vroegtijdig te bereiken via een huisbezoek. Door een intensieve samenwerking tussen gemeente en corporaties worden huurschulden snel opgemerkt en aangepakt, zodat niemand meer tussen wal en schip valt. Hierdoor lopen schulden minder snel op, zijn er minder deurwaarderszaken, minder ontruimingsvonnissen door rechters en uiteindelijk dus veel minder ontruimingen.

Deze week bracht de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties naar buiten dat het aantal ontruimingen van corporatiewoningen als gevolg van huurschuld nog steeds laag is. Dit bericht is hier te lezen.

 

 

Deel deze pagina