Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Huur betalen via iDeal blijkt succes

Publicatiedatum: 20-12-2017

Mensen die bij Rochdale een woning huren, betalen de huur vooruit op de eerste dag van de maand. Deze afspraak is vastgelegd in de huurovereenkomst.

De manier waarop kan worden betaald verschilt. Er zijn meerdere mogelijkheden. Het kan via een acceptgiro, zelf overmaken of via automatische incasso (automatisch afschrijven). Sinds kort is daar nog betalen via iDeal bij gekomen. Dat het aanslaat mag duidelijk zijn, er hebben al meer dan drieduizend huurders via iDeal hun huur overgemaakt.

Hoe werkt het?
Bewoners ontvangen elke maand een mail met het verzoek om de huur te betalen. In deze mail staat een link. Als de huurder daarop klikt opent de app van de bank waar men een rekening heeft en kan het bedrag worden overgemaakt.

Op tijd betalen
Bewoners betalen steeds meer op tijd. De afgelopen jaren zijn de huisuitzettingen door te grote huurachterstanden opnieuw gedaald. In 2014 werden wij geconfronteerd met 156 ontruimingen, een jaar later in 2015 was dit getal gedaald tot 97 en in 2016 ging dit aantal verder omlaag tot 82. In dit jaar komt Rochdale uit op 34 ontruimingen. Daarnaast daalt de huurachterstand bij Rochdale. We zien wel dat het aantal onrechtmatige bewoningen stijgt waarbij sprake is van hennepteelt en onderhuur.

Deel deze pagina