Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Een eigen stekkie in Amsterdam Nieuw-West

Publicatiedatum: 12-02-2020

Rochdale geeft huurders voorrang op koopwoningen om doorstroming in de sociale woningvoorraad te stimuleren.

Eindelijk eigen stekkie in Amsterdam Nieuw-West

Önder en Zeynettin Erad kochten onlangs hun woning met voorrang bij Woningstichting Rochdale. Binnenkort verhuizen ze van een tweekamerwoning op twee hoog naar een ruime eengezinswoning met tuin.

De familie Erad greep de kans om door te stromen met beide handen aan. “We waren al drie jaar op zoek naar een huis, maar iedere keer hadden wij geen kans doordat andere bieders een hoger bedrag boden dan wij. Hierdoor grepen wij steeds mis.” Toen de familie hoorde over de voorrangsregeling van Rochdale realiseerden ze hun droom: een eengezinswoning met een eigen voordeur.

De familie kan niet wachten om hun nieuwe woning te betrekken. Önder Erad: "Onze nieuwe woning is goed onderhouden; we hoeven er relatief weinig aan te doen. Ik ga vloerverwarming aanbrengen en nog wat verven. We hebben nu eindelijk een eigen stekkie in Amsterdam Nieuw-West. Hier ben ik geboren en getogen en wil ik heel graag blijven.”

Meer sociale huurwoningen beschikbaar

De beschikbaarheid van de sociale woningvoorraad is een groot probleem, vooral in grote steden. Rochdale zet daarom actief in op de doorstroom van sociale huur naar vrije sector huur of koop. Het doel is om de sociale huurwoningen zoveel mogelijk beschikbaar te krijgen voor de doelgroep die deze het hardste nodig heeft. Rochdale introduceerde in het voorjaar van 2018 de regeling ‘Kopen met Voorrang’.

Huurt u een woning van Rochdale, maar zou u wel willen kopen? Dan kunt u gebruik maken van de regeling ‘Kopen met Voorrang’. Zodra een woning te koop komt, heeft u tien werkdagen de tijd om de woning te bekijken en uw interesse bekend te maken. Na deze periode kunnen ook niet-huurders kijken en bieden. Bekijk de koopwoningen die wij nu aanbieden.

 

Deel deze pagina