Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Informatieve wandeltocht door Zaanse wijken

Publicatiedatum: 24-10-2018

Bestuursleden van Rochdale, en de leden van de Raad van Toezicht, worden door wijkagenten en bewoners bijgepraat over de flat Brandaris.

Dat gebeurde tijdens een wandeling  vrijdag 19 oktober, door de wijk Peldersveld en Poelenburg. Zo horen en zien zij wat er speelt en wat er (al) wordt gedaan om de leefbaarheid te vergroten. Er werd tijdens de wandeling met zowel professionals als bewoners gesproken.

Meerdere problemen

Op het eerste oog is het niet meteen zichtbaar, maar in deze Zaanse wijken zijn meerdere problemen, bijvoorbeeld rondom werk, opvoeding, taal, armoede en vuil op straat. 32 procent van de kinderen in deze wijken leeft onder de armoedegrens, en dat percentage stijgt. De gemeente heeft daarom onlangs het Actieplan Poelenburg/Peldersveld opgesteld waarmee met alle partners in de wijk hele concrete thema`s worden aangepakt. Criminaliteitsbestrijding en aanpak woonfraude staat daarbij hoog op de agenda.

Wijkagenten

Op de foto staat de groep bij de Brandaris. De wijkagenten en bewoners van deze flat bespraken de dagelijkse leefbaarheidsproblemen en mogelijke oplossingen. De wijkagenten en bewoners willen het graag met Rochdale hebben over bijvoorbeeld het afsluiten van deuren van het ene deel naar het andere deel van de Brandaris, het vervangen van de containers door ondergronds afvalsysteem en uitbreiding van het cameratoezicht en het buurtteam.

Heerlijk eten

Daarna ging de wandeltocht verder langs verschillende complexen in de wijk Poelenburg waar men werd bijgepraat over de verbeterplannen die nog uitgevoerd moeten worden. Daarna stond er een lunch op het programma bij de Poelenburght. Daar werd een maaltijd verzorgd door een bewoonster in de wijk die verschillende Mediterrane gerechten had gekookt.

Deel deze pagina