Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Internationale Vrouwendag: Trots op alle vrouwen in onze buurten

Publicatiedatum: 08-03-2022

Vandaag is het Internationale Vrouwendag. Op deze dag staan we wereldwijd stil bij de rechten van vrouwen.

In onze buurten staan dagelijks talloze sterke, intelligente en betrokken vrouwen klaar die zich inzetten voor de veiligheid, gezondheid en het welzijn van andere bewoners. Simpelweg om de buurten sterker en mooier te maken. Wij zijn trots op deze vrouwen en de waarde die zij leveren in onze buurten. 

Een aantal vrouwen in beeld

Buurtmoeders MoedersKracht is onstaan door een groep vrouwen die actief zijn in de Lodewijk Buurt in Amsterdam. Ze willen verbinden en in contact blijven met andere buurtbewoners: ze lopen door de wijk, spreken jongeren aan en geven voorlichting. Bekijk een korte reportage over de BuurtMoeders 'Deysselstories 2' op deysselbuurt.nl

Naomi is voorzetter van de Bewonerscommissie Geldershoofd. En samen met nog 6 andere sterke vrouwen behartigen zij de belangen van alle bewoners  in Geldershoofd. Ook de vrouwen van Bewonerscommissie Gravestein staan elke dag voor alle bewoners klaar tijdens de grote renovatie van G-buurt Noord

Roelie en Anja zijn de flatmakers van Rode Kruislaan Diemen. Vanuit de hal, naast de lift, bedachten zij activiteiten om buurtbewoners met elkaar te verbinden en naar elkaar om te laten kijken. Dit was zo'n groot succes: inmiddels staat er een eigen buurtkamer naast de flat. 

Zo’n 20 jaar geleden is mevrouw Siebeling begonnen met het onderhouden van de bloemperken langs de flat en de losse bloembakken. In een interview met mevrouw Siebeling vertelt ze dat zij dit na al die jaren nog steeds met heel veel plezier doet. 

Voor Corrie Sweers staat elke dag in het teken van ontmoeting en verbinding met de buren. Een aantal dagen per week kookt ze voor buurtgenoten. Sinds afgelopen zomer is ze ook samen met een buurman aanjager van de Lief&Leedstraat.

 

 

 

 

 

 

Deel deze pagina