Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Ja tegen energiezuinige cv-ketel

Publicatiedatum: 01-07-2016

In juni 2016 zijn de open verbrandingstoestellen van de familie Klanke uit Amsterdam-Oost vervangen. Hoe kijken zij erop terug? En zijn ze blij met hun nieuwe cv-installatie?

Drie dagen waren de vaklieden bezig in het huis van mevrouw en meneer Klanke. “Gelukkig was het mooi weer, dus we hebben veel buiten vertoefd”, zegt mevrouw Klanke. “We lieten de jongens lekker hun gang gaan. Veel overlast hebben we dus niet ondervonden. En - wil je dat ook opschrijven? - alleen maar lof voor Henk en Michel. Zulke goede vaklui! En heel beleefd en netjes. Voordat ze aan het eind van de middag weggingen, ruimden ze alles op en gingen ze nog even met de stofzuiger in de weer. Ze verdienen een pluim!”

IJzerboer
“We hebben niet veel aan de kant hoeven schuiven”, aldus meneer Klanke. “Alleen boven, in de slaap- en logeerkamer. Daar lopen de meeste leidingen. Allemaal heel netjes weggewerkt. De ketel hangt boven op de overloop. In de keuken was er geen plaats voor.”
De oude gevelkachels en leidingen werden opgehaald door een ijzerboer. “Dat ging allemaal heel vlot. En er kwam ook iemand langs om de gaten in de gevels van de oude kachels dicht te maken. Alles was keurig geregeld.”

Gerustgesteld
Dat geldt ook voor de informatie voorafgaand aan het vervangen van de kachels. Mevrouw Klanke: “Er kwamen twee heren langs: van Rochdale en van installatiebedrijf Bonarius. Eerst wilden we eigenlijk geen nieuwe verwarmingsinstallatie. Maar zij hebben heel rustig en duidelijk uitgelegd wat de voordelen ervan zijn en wat er allemaal bij zou komen kijken. En ze hebben ons gerustgesteld. Na dat gesprek gingen we akkoord met de vervanging. Later kwam Erik-Jan van Rochdale nog een keer langs. Dit keer met de tekeningen van alle leidingen.”
Meneer Klanke: “Inmiddels zijn alle werkzaamheden achter de rug. Het waren drie ingrijpende dagen. Maar we zijn erg blij dat we uiteindelijk ja hebben gezegd tegen het vervangen van de gevelkachels door een energiezuinige cv-ketel.”

Rochdale vervangt voor 2018 alle zogeheten Open Verbrandingstoestellen in de huurwoningen. Dit heeft te maken met het voorkomen van koolmonoxidevergiftiging.

Foto: Katrien Mulder

Deel deze pagina